Професионална оријентација за ученике 8. разреда

ПОДРШКА УЧЕНИЦИМА ОСМОГ РАЗРЕДА И ЊИХОВИМ РОДИТЕЉИМА

Драга децо и родитељи, планови су нам били сасвим другачији за ово пролеће…..Неко моћнији нам их је пореметио…На глобалном нивоу, не можемо ништа учинити, али на сопственом-можемо и морамо.

Искуство ми указује да деца пред крај осмог разреда или: 1. јасно знају коју школу желе да упишу, или 2. размишљају између школе коју би волели у односу на своје оцене и успех или 3. не знају уопште шта желе у овом смислу. Све је то природно. Ми одрасли морамо бити својој деци на услузи и помоћи им у одабиру, предходно сагледавши све опције и предуслове правилног избора. Управо сам вам то и припремила у материјалу који можете прочитати и подсетити се на шта све треба обратити пажњу пре него што се донесе одлука о средњој школи и будућим занимањима.

Што се тиче информација везаних за полагање завршног испита, бићете на време обавештени о свему, тј. чим се огласи Министарство тим поводом-ми ћемо вас одмах известити.

Проћиће и ово. Од нас зависи какви ћемо психички бити након свега.

Мислим на моје осмаке и држим дијету како бих обукла неку лепу хаљину да испоштујем ваше матурско вече, за које снажно верујем, желим и молим се да се деси, па и ако заплачемо да буде од среће!

Воли вас ваш педагог, Јасна Капор