ПИСМО ПОДРШКЕ ПОЛАЗНИЦИМА ОСНОВНОГ ОБРАЗОВАЊА ОДРАСЛИХ

Обраћање разредног старешине и наставника предмета Одговорно живљење у грађанском друштву-Јасне Капор:

,, Драги моји, велики мали, мислим на вас. Чак ми се и неки од вас привиђају, те сам јуче отворивши прозор узвикнула:,,Сања!“ а девојка којој сам се обратила,застану и погледа зачуђено. Рекох: ,,Извините“, помешала сам вас са неким. Мислим и на остале: Анабелу, Жељка, Миу, Светлану, Арнолда, Мирсада, Виореауу, Зорана, Горану и остале.

Трудићу се да вам прослеђујем неке занимљиве садржаје који вам могу користити у животу или да вас упутим на неки видео-клип на интернету који можете погледати. Теме које сам у обавези да реализујем по плану и програму нису баш вама блиске јер третирају политичке и социјалне теме,те ћу их прилагодити вашем узрасту, а акценат ћу ставити на ваше потребе и на лекције које су вам у овом тренутку важније.

Молим вас да се чувате и да се НЕ убијате од ДОСАДЕ!  Досада убија мозак и читаво биће!

Истражујте и сами по интернету неке занимљивости које вам могу користити. Ко нема приступ томе, нека ОСМИСЛИ СВОЈ ДАН!  НЕМОЈТЕ САМО ЛЕЖАТИ, молим вас. Када човек нема активности, постаје нервозан, раздражљив, конфликтан, бесан, агресиван и несрећан а ТО НИКАКО НЕ СМЕМО ДА ДОЗВОЛИМО!

Сигурна сам да свако од вас има неки таленат за који можда није ни свестан да постоји. Дакле, ако неко има дар да лепо пише-нека пише. Ако неко има дар да црта-нека црта. Ко уме да пева-нека то и чини……Има још милион ствари које можете да радите у складу са оним што вас занима.

Потрудите се да се што мање препирете са особама са којима живите. Услови у којима смо тренутно су нездрави и неприродни што врло често доприноси свађама.

Нађите особу од поверења којој можете да кажете све. Ако вам се плаче-плачите. Ако вам се смеје-смејте се.

Ако само гледате у телефон и ништа друго не радите, убрзо ћете ,,попуцати“. Зато урадите нешто за себе и за друге, јер ћете после тога имати диван осећај задовољства.

Урадите који трбушњак или коју вежбу, како би се ослободили вишка енергије и стреса.

Запамтите једно. Ви сте деца која су створена да живе и зато не дозволите да вас ова ситуација а и све остале ваше приватне недаће-сломе.

Знам и верујем да ви у себи имате снагу и енергију, коју само треба да преусмерите на праву страну. Не идите тамо где су непрестане невоље. Па бар сте их ви имали до сада исувише. Шта ће вам!? Тако су бесмислене.

Обрадујте ме, па направите нешто, искреирајте, напишите песму, одрепујте….било шта а да је креативно и да је ваше. Јер, човек је створен да би радио. Ако не ради-он пропада. А ви тек треба да живите.

Чујемо се ускоро.