ПИСМО ПОДРШКЕ ПЕДАГОГА ШКОЛЕ УПУЋЕНО УЧЕНИЦИМА У ВАНРЕДНОЈ СИТУАЦИЈИ

Драги моји ђаци, већ сам вам се обратила гласовном поруком путем вибера, али то исто ћу урадити и овим путем за све оне који  нису имали прилику да је одслушају.

Обраћам се свима од првог до осмог разреда. Молим родитеље ученика од 1.-4. да дечици објасне оно што ме не буду разумели. Колико год да вам се чини да вам школа не недостаје, мислим да ћете ускоро схватити колико вам је неопходна. Ви мени недостајете. Ваша енергија, младост, лепота, чистота, па и луцидност.

Ово што нам се сада дешава је страдање и жртвовање које ћемо памтити читав живот.

Човек је веома необичан створ и тек када му укину слободу, схвата колико је није ценио. Тек када му укину дружења схвата колико се пута огрешио о своје пријатеље.

Ускоро ће вам постати јако досадно ако не осмислите ваш дан. Ваш сваки дан. То значи да прекомерно коришћење телефона и компјутера на видео игрице и на садржаје који нису образовни може довести и углавном доводи до нагомилавања незадовољства, нервозе, беса, које води до агресије према себи и према укућанима, што никако не смемо дозволити.

Ваши учитељи и наставници раде даноноћно како би вама били на услузи. Молим вас за разумевање.

Такође вас молим да један део дана посветите учењу и домаћим задацима. На основу њих и на основу вашег ангажовања ће вам на крају школске године бити закључене оцене.

Но, сада је најважније да се чувате и останете здрави!

Ускоро ћу вам на сајту школе доставити неке нове идеје и предлоге који вам могу користити у свакодневном функционисању.

Молим вас да искористите сваки дан у сопствену корист, борећи се против досаде која је једна од најопаснијих претњи људском мозгу.

Није фраза ако кажем да мислим на вас и да ми  и у сопственој кући однекуд ,,искачете“ са својим могућим и немогућим питањима и ситуацијама.

Једва чекам да вас видим уживо па макар ме и насекирали.

До наредног дигиталног контакта, урадите нешто за себе: створите, креирајте, измаштајте, свирајте, певајте, играјте, цртајте, пишите и волите живот.

(,,Некако с пролећа“, 20.марта 2020.)                                                               Јасна Капор, педагог школе

Many times, even when people are writing online, they don’t consider

One more important tip for teachers is to try to give a variety of ideas to

Luckily, the appearance of https://www.europeanbusinessreview.com/7-best-dissertation-writing-services/ custom research papers is now feasible for all students to keep a high level of scholarship without overworking themselves.

students.

the numerous issues that can occur from this kind of thinking.