Почетна

Упис првака Упис првака

Распоред наставе Распоред наставе

Последње вести

Реч директора

Школа је једна од десет основних школа у граду. По броју ученика и одељења спада у ред мањих школа, али по традицији је једна од најстаријих и најуспешнијих.

У школи се  успешно  реализује настава  oсновног образовања одраслих ( 2013.  године верификована  за рад у ООО).

Наши ученици су из претежно радничких породица. Како је град индустријски центар, средина је еколошки загађена. Ипак, у непосредној близини наше школе нема ниједне фабрике, која утиче на ту загађеност.

Обзиром да се школа налази у ужем центру града, повезана је мрежом улица, тако да је доступна ученицима који живе на локацијама које су удаљене од школе. Захваљујући тако повољној локацији и близини аутобуске станице, нашу школу похађају и ученици из удаљених делова града, као што су Скробара,  Дубока Бара,  Баваништански пут и Стари Тамиш. За долазак у школу, као и повратак у ова насеља користи се  бесплатан локални превоз, а  Град Панчево је  обезбедио средства.

Специфичност је да виши разреди, тј. ученици 5. до 8. разреда, похађају наставу само у преподневној смени, што одговара великом  броју родитеља, а нарочито ученицима који се баве спортом,  јер се већина тренинга одвија у вечерњим сатима.

И ове школске године уписано је два одељења првог разреда.  Евидентно је да се број уписаних ученика у школу повећава сваке године, а и велики је прилив ученика у осталим разредима.

У школи постоји две групе ученика који похађају продужени боравак. Заинтересованост родитеља  и ученика првог и другог разреда је  била изнад свих очекивања, тако да се иницијатива за отварање друге групе показала као потпуно оправдана,  а деци  и родитељима је  олакшано праћење наставе и боравак у школи.

Без обзира на све отежавајуће околности наметнуте  споља, оно што карактерише нашу школу, јесте огромна преданост свом позиву, видљива љубав према деци, перманентно неговање позитивног духа и промовисање суштинских и квалитетних  породичних и животних вредности. Захваљујући свему томе наша школа је једна од ретких где се повећава број уписаних ученика.