Фотогалерија

Ликовна радионица

У нашој школи је реализована ликовна радионица Николе Драгаша, илустратора и карикатуристе, уз активно учешће ученика првог разреда и по неколико представника из свих осталих нижих разреда.

Јако се радујемо када угостимо неког ко је велики ентузијаста и ко своје стваралаштво преноси кроз уметност-играјући се; Када угостимо неког ко је саткан од вишеструког квалитета: од талента, креативности и умећа да оно што поседујe пренесе и дарује другоме; Овог пута деци; И неретко деци; Најчаробније је то што сопственим примером овај уметник распламсава дечију машту, показујући им како да заувек сачувају дете у себи, а да при том уче, развијају се и напредују и све то кроз игру;

И ми смо овом радионицом стварали – играјући се и играли се – ставрајући. Има ли шта лепше?

19.октобар 2019.г.

Дан школе ,,Ђура Jакшић“ 2018. 

Ђурина боемска Скадарлија у Ђуриној школи

,,Поносни смо што носимо име Јакшић Ђуре и срећни смо што радост делимо са ђацима, родитељима и гостима-пријатељима-реномираним уметницима. Све је исијавало дечијом младошћу, лепотом и нашом зрелошћу која обавезује да непрестано указујемо куда треба и како треба, шта је то вредно што се новцем не може купити. То је достојанство, то су корени, то је вера и то је љубав! Учесници свечаности су сви ученици нижих разреда уз подршку својих учитељица који су слали поруке љубави, емитујући енергију која напаја сва чула. Допринос ученика виших разреда је кроз вокално-инструменталне изведбе у част Ђуре Јакшића и своје школе.

Гости су нам пријатељи-уметници:књижевница Нада Малек која нас је потсетила на посебност ,,Ђуриног шешира“ кроз истоимену песму исписану њеним пером. Ликовни уметник-Никола Драгаш је кроз свој специфични израз осликавао дешавања из песама Ђуре Јакшића-кроз перформанс у интеракцији са наставницима школе. Члaнови ансамбла нижег узраста РКУД ,,Јединство“су нас подсетили на раскош и лепоту традиције нашег народа.

Дакле, све ово je емитовано стиховима, сликарством, песмом, игром, музиком- односно-душом! Лајтмотив су нам Змајеви ,,Светли гробови“ посвећени Ђури Јакшићу, а нама у аманет остављени да осветљавају пут нашиј деци.“   

Јасна Капор, педагог